Agenda

12 de maig de 2004 - Actes

Presentació del llibre "Cartas a mi médico. Cuentos Fibromialgicos"

La premiada escriptora Pilar Castro Villalba presenta i dedica el seu últim llibre sobre la fibromiàlgia a l'Hospital del Mar i al Dr. Blanch, reumatòleg que l'acompanya en la seva malaltia.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Fibromiàlgia, demà dimecres dia 12 de maig l'Hospital del Mar acull a l'escriptora Pilar Castro-Villalba en la presentació del seu últim llibre: "Cartas a mi médico. Cuentos fibromiálgicos".

 

L'acte estarà presidit pel Dr. Jordi Varela, Gerent de l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS), i comptarà amb la participació de l'autora del llibre, Sra. Pilar Castro-Villalba, del Dr. Jordi Carbonell, Coordinador de la Unitat de l'Aparell Locomotor de l'IMAS i president de la Comissió científica de la Fundació de la Fibromiàlgia, qui explicarà als assistents en què consisteix aquesta malaltia i quins són les últimes novetats en el diagnòstic i tractament de la fibromiàlgia. També participarà el Dr. Josep Blanch, metge adjunt del Servei de Reumatologia de l'Hospital del Mar i Hospital de l'Esperança a qui l'autora dedica el llibre. Pilar Castro-Villalba destaca la gran tasca del Dr. Blanch tant alhora de diagnosticar-li la malaltia, com en el procés d'acceptar, entendre i fer front a la fibromiàlgia.

 

Parlar de la fibromiàlgia és difícil doncs en sabem ben poc, se'n desconeixen les causes, no te cura, no tenim elements objectius per fer-ne el diagnòstic... Per tant, i més després de conèixer la Pilar Castro-Villalba, no puc sinó parlar de les persones qui la pateixen, unes 400.000 arreu de l'Estat Espanyol. Aquest desconeixement sobre la malaltia ha fet que se n'hagi qüestionat l'existència, i per tant s'hagi qüestionat a les persones afectades, tractant-les de manera discriminatòria, i acusant-les en molts casos de simuladores.

 

Els malalts o més ben dit, malaltes, doncs són dones en un 90% dels casos, tenen una història comuna que es repeteix testimoni rera testimoni: un pelegrinatge per metges i especialistes d'anys de durada, amb freqüència una sensació d'indefensió, d'incomprensió per part de tothom, fins i tot de la pròpia família en moltes ocasions, que acaben per dubtar de la vertadera existència de cap problema, cansades de sentir especialista rera especialista que les proves són normals i que tot està correcte, i el comú denominador en tots els testimonis: la frustració, en veure que lluny de millorar dia a dia hom empitjora.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat