Agenda

10 de març de 2006 - Jornades i Cursos

X Jornada sobre el Càncer de Mama

Enguany realitzem la X Jornada sobre el Càncer de Mama organitzada pel Programa de Detecció Precoç de Cáncer de Mama i la Unitat Funcional de Patologia Mamària de l'IMAS. Un total de 2.000 professionals de dieferents especialitats, perfils i nivells assistencials ens hem anat trobant al llarg d'aquests anys per presentar i discutir diferents aspectes en l'àmbit de la prevenció, el diagnòstic, el tractament i l'avaluació del càncer de mama.

Passats aquests deu anys, ens fa especial il·lusió destecar que la perseverança, el treball en equip, el debat, les exposicions, la controvèrsia, la innovació i la confiança han fet possible que aquesta Jornada hagi perdurat i segueixi aportant coneixements, avalant d'aquesta manera la tasca docent que preteníem.

 

En els tres últims anys, hem incorporat una taula de debat específica per a professionals d'infermeria i tècnics en radiologia i en radioteràpia, ja que any rere any han mostrat un gran interès, manifestat amb una àmplia presència d'aquest grup de professionals.

 

Coincidint amb aquest nou model, també hem volgut impulsar l'activitat formativa i sobretot participativa dels assistents, incorporant el format de tres tallers, en què s'han treballat temes molt variats, nous i interdisciplinaris.

 

En aquesta X Jornada hem volgut aportar dades de resultats en mortalitat. La reducció de la mortalitat i la millora de la qualitat de vida són els principals objectius del programa de cribatge; per això esperem que el Programa de Navarra, pioner a Espanya, així com un programa europeu, ens presentin el seu treball d'anàlisi de l'impacte que el cribatge ha tingut sobre la mortalitat de les dones amb càncer de mama.

 

Sabem que els tractaments adjuvants també han estat molt efectius en la disminució de la mortalitat. L'equip de treball del Clinical Trial Service Unit d'Oxford és el coordinador de l'estudi que ho demostra; per això ens exposarà els seus resultats d'efectivitat.

 

Experts professionals del nostre entorn, d'infermeria i tècnics, exposaran temes de promoció de la salut i d'educació sanitària en els tractaments complementaris, que són aspectes molt rellevants per a les dones amb càncer de mama.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat