Agenda

10 d'octubre de 2010 - Actes

Participació de l'INAD en el Dia Mundial de Salut Mental

"Sense por, tots contra l'estigma"

El 10 d’octubre es commemora, des de l’any 1992, el Dia Mundial de la Salut Mental. Enguany se celebra a nivell autonòmic a Santa Coloma de Gramenet. Els actes que s’organitzen per aquesta ocasió son espais de conscienciació i sensibilització de la societat i pretenen trencar amb l’estigma que viuen les persones que pateixen o han patit problemes de salut mental i les seves famílies. Amb el lema SENSE POR, TOTS CONTRA L’ESTIGMA. A continuació adjuntem el calendari d'actes previstos.

6 D'OCTUBRE a les 18h. XERRADA COL·LOQUI:"Rehabilitació psicosocial i inserció laboral en les persones afectes d'un trastorn mental: necessitats i realitats."
PONENTS :

  • Sergio Guzmán Lozano. Terapeuta Ocupacional del programa Rehabilitació Psicosocial de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD).
  • Cristóbal Colón, Psicòleg clínic i Empresari Social fundador de la Cooperativa LA FAGEDA.

PRESENTACIÓ: Carmen Avalos Melero. Presidenta de AMAME. 
CLOENDA: Angeles Peláez Moya. Tinent d'Alcalde Regidora Ponent de Polítiques d'Igualtat, Salut i Consum. 
LLOC: Biblioteca Singuerlín- Salvador Cabré.

8 D'OCTUBRE a les 19.30h. TEATRE i DANÇA 
Mostra de dues peces que exemplifiquen el treball creatiu que s’està desenvolupant ara mateix amb persones amb problemes de salut mental en el context social i sanitari de Santa Coloma.

Una d'elles és teatre Social, creada i interpretada per les persones ateses al Centre Martí i Julià. És una experiència creativa que es gesta en el marc del taller de teatre social de Pallapupas en aquest centre. Participen en aquesta experiència una quinzena de persones que en algun moment de la seva vida han conviscut amb el trastorn mental. La representació és un petit fragment d’un relat creat per ells mateixos en el que les fantasies i els nous móns no són més que una metàfora del que viuen en el seu dia a dia.

Coordinació del procés creatiu: Dinamitzadores de Teatre social de Pallapupas.
LLOC: Teatre Segarra de Santa Coloma (Sala Miquelet) http://www.teatresagarra.cat/ Aforament limitat segons l'ordre d'arribada.

9 D'OCTUBRE a partir de les 10h al PARC EUROPA i a partir de les 13h al poliesportiu LA BASTIDA
Deu persones, unes ateses al Centre de Rehabilitació Comunitària, i unes altres ingresades a l’hospitalització 3 (H3) del Centre Dr. Emili Mira, participaran com voluntaris en les tasques necessàries per portar a terme la Jornada Mundial de Salut Mental a Santa Coloma. La seva participació com voluntaris consistirà en ajudar a la construcció del espai on es desenvoluparan els actes, muntaran un mural molt gran de caixes que possarà ESTIGMA, i acompanyaran a la gent en l'itinerari de la Jornada.

S'adjunta programa de la celebració i de la jornada tècnica.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat