Agenda

2 d'octubre de 2010 - Actes

Els serveis de Rehabilitació i Cardiologia participen en l'Open Day

Jornada de Portes Obertes del PRBB

El proper dia 2 d’octubre se celebrarà la tercera edició de la Jornada de Portes Obertes del PRBB amb el lema “Diversitat genètica: iguals però diferents”, aprofitant que aquest és l'any internacional de la Biodiversitat. L'Hospital del Mar i l'IMIM enguany hi participen amb diferents activitats i aportant més de 35 voluntaris d'entre els seus professionals.

El servei de Medicina Física i Rehabilitació i el de Cardiologia, amb el suport del departament de Comunicació Corporativa del Parc de Salut MAR, organitzen un conjunt d'activitats amb l'objectiu de promoure estils de vida saludables i la pràctica de l'exercici físic, tant entre els pacients amb patologies cardíaques com entre la població en general.

En marxa pel teu cor és el lema de les passejades que s’organitzaran a l’entorn del Parc del Gas i en les que podran participar al voltant de 80 persones en cadascuna d’elles. Abans de les passejades, s’instruirà els participants i es farà un escalfament previ tenint en compte totes les característiques físiques d’aquests. Aquesta activitat estarà dirigida per fisioterapeutes i metges rehabilitadors, a part de voluntaris que s’hi afegiran per anar marcant el circuit.

També s’instal·larà una carpa a l’explanada del PRBB (Plaça Darwin) que oferirà consells per estimular hàbits saludables relacionats amb l’alimentació, l’exercici físic,.. Al costat d’aquesta carpa, el grup de recerca en genètica cardiovascular de l’IMIM oferirà a totes les persones interessades el càlcul del seu risc cardiovascular.

Si no has vingut a cap de les anteriors edicions, ara tens l’oportunitat de passar un bon dia amb nosaltres, acompanyat de la teva família i/o amics. I si ja ho has tastat, pots torna-hi, que cada any hi ha novetats!

Us relacionem a continuació la resta d’activitats que es portaran a terme aquest any:

Tallers i experiments

· Lloc i hora: 10 a 18 hores a la Plaça Darwin (davant PRBB)

· Descripció activitat: A les carpes instal·lades a la Plaça Darwin podreu participar en experiments preparats especialment per la Jornada de Portes Obertes pels diferents voluntaris de totes les institucions del PRBB.

1. Construeix ADN amb “xuxes”!

2. Extreu l’ADN del kiwi

3. Llevat i medi ambient

4. Mira pel microscopi!

5. Mutació genètica i les seves conseqüències

6. Missatges ocults a l’ADN

7. Herència genètica

8. Càlcul de risc cardiovascular

Visites guiades

· Lloc i hora: 10 a 18 hores

· Descripció activitat: Podreu visitar el PRBB per dins, veure els laboratoris i les instal·lacions. Joves científics us explicaran què fan i com treballen. Cal fer la inscripció el mateix dia 2 al Punt d’informació. Les àrees de l’IMIM que es visitaran són els laboratoris del grup de recerca en mecanismes moleculars de tumorigènesi, el del grup de recerca en cèl·lules B i el servei de Microarrays.

Exposició multimèdia interactiva

· Lloc i hora: 10 a 18 hores al Pati interior del PRBB

· Descripció activitat: conjuntament amb l’empresa Hangar, s’han desenvolupat una sèrie de projectes multimèdia interactius, que interrelacionen ciència i art.

1. Diversitat genètica augmentada

2. Microarrays de rostres diferents

3. Instal·lació sonora amb càmera visió

Videoroom

· Lloc i hora: 10 a 18 hores als locals del Pati interior del PRBB.

· Descripció de l'activitat: Podreu descansar una estona, tot gaudint de vídeos científics curts.

Racó del lector

· Lloc i hora: 10 a 18 hores a la Pati interior del PRBB

· Descripció de l'activitat: Gaudeix d’un espai de lectura amb llibres de ciència per a totes les edats, cedits per la Biblioteca Sagrada Família. Hi haurà lectures també a càrrec de la companyia de teatre Perebabaus del PRBB.

Cafè científic: Iguals però diferents

· Lloc i hora: 17 hores Pati interior PRBB

· Descripció de l'activitat: tres científics parlaran sobre lo iguals però diferents que som entre nosaltres i després s’obrirà un torn de debat i preguntes.

 

Durant tot el dia hi haurà servei de bar.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat