Agenda

22 de juny de 2005, 13.00 hores - Actes

Acte de Comiat i Benvinguda dels Residents de l'IMAS

Concert del guitarrista Ichiro Suzuki

El proper 22 de juny de 2005 el director artístic i fundador del Festival de Guitarra de Barcelona, Ichiro Suzuki, oferirà un concert dins l'acte de comiat i benvinguda dels residents de l'IMAS.

Ichiro Suzuki, guitarrista

 

El director artístic i fundador del Festival de Guitarra de Barcelona Ichiro Suzuki va néixer a Kobe (Japó) l'any 1948.

 

Va iniciar els seus estudis de guitarra als 6 anys i va tenir com a mestre, entre altres, al gran guitarrista Andrés Segovia. Ha estat distingit pels seus mèrits artístics amb diverses obres que van compondre especialment per a ell grans mestres de la música contemporània, com Toru Takemitsu, Takekuni Hirayoshi, Leo Brouwer i Larry Coryell. També ha estat convidat com a solista per les orquestres més importants i ha actuat a les sales més importants del món com la Chaikovski de Moscú, el Carnegie Hall de Nova York, el Theathre du Chatelet de Paris, la Gerwandahaus de Leipzig, la Sala Wigmore de Londres, el Teatro Real de Madrid, Palau de la Música catalana de Barcelona i Teatro Nacional de la Habana. Així mateix, Suzuki ha acompanyat a conjunts de corda com The Vienna String Quartet, i ha fet actuacions amb Patrick Gallous (flauta), Leo Brouwer (guitarra) i amb les sopranos Victoria del Àngels i Isabel Rey. Ha gravat nombrosos discs a Europa i Japó i com a reconeixement de la seva obra en 1989 va rebre un homenatge del rei Juan Carlos I i va obtenir la Gran Ordre d'Isabel la Catòlica.

 

En 1996 va ser convidat pel Palau Reial de Tokio (Japó) per fer un concert especial per l'emperador Akihito i la seva família. Durant el 2002 va actuar com a convidat especial en alguns concerts de Company Segundo en la seva gira pel Caribe. Durant aquests últims dos anys, Ichiro Suzuki ha estat el president del concurs Internacional de guitarra Alessandria a Itàlia i en el 2004 ha participat com a jurat en el VII concurs internacional de guitarra Alhambra i en el desè concurs internacional de guitarra Tychy a Polònia.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat