Agenda

14 de juny de 2004 - Actes

VI Memorial Lino Torre

Servei de Cirurgia de l'IMAS

Aquest memorial pretén mantenir viu l'esperit quirúrgic i humà del Dr. Lino Torre Eleizegui (1923-1998), cirurgià clínic de la vella escola i al mateix temps apassionat per la docència i la recerca.

 

Format a l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau, va iniciar la seva carrera com a Cap de Servei de Cirurgia de l'Hospital del Mar, el 1966, on va saber transmetre, a tots als seus deixebles i col·laboradors, a més de la seva impecable tècnica quirúrgica, l'esperit crític, la seva tenacitat, la seva inexhaurible capacitat pel treball i, sobretot el seu sentit clínic.

 

Des del punt de vista de la docència, va impulsar un model de formació de residents capdavanter en el nostre país i va ser un dels pilars fonamentals a l'hora d'engegar la Unitat Docent Universitària de L'IMAS i consolidar el prestigi que avui en dia té.

 

Referent a la investigació, poc habitual en el seu entorn, no la va deixar de banda i va iniciar diverses línies que encara ara persisteixen i segueixen sent d'actualitat.

 

La limitació de l'espai ens impedeix detallar el seu currículum i els múltiples premis i reconeixements, propis d'una extensa vida professional i de la seva total dedicació a la cirurgia.

 

A més de ser un gran cirurgià, magnífic docent i bon investigador, impressionava per ser una persona entranyable, comprensiva i honesta. Només dues paraules podrien definir la seva trajectòria: mestre i amic.

 

Aquest memorial pretén mantenir viu el seu esperit quirúrgic i humà, tant pels que el vam conèixer com per les futures generacions.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat