Agenda

30 de juny de 2009 - Jornades i Cursos

X Simposium: malalties respiratòries cròniques. Noves perspectives des de La Marató de TV3

Amb la participació d'investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar

El proper 30 de juny la Fundació La Marató de TV3 celebra el X Simposium, en el marc del qual es presenten els resultats obtinguts pels 27 projectes de recerca sobre malalties respiratòries cròniques que es van finançar amb els fons obtinguts a La Marató del 2003.

L'acte científic, que se celebrarà a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, serà inaugurat per la consellera de Salut, Marina Geli, i pel president de la CCMA i de la Fundació La Marató de TV3, Albert Sáez.

La jornada s'obrirà amb la taula rodona "Què respirem? El canvi climàtic i la proliferació de nous virus", moderada pel periodista Josep Corbella i en la qual intervindran el Dr. Eduard Monsó, president de la Societat Catalana de Pneumologia, el Dr. Josep Vaqué, de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i el Dr. Josep Anton Capdevila, de l'Hospital de Mataró.

En el transcurs de dues sessions, els investigadors exposaran els resultats assolits pels seus projectes, organitzats en quatre taules:

  1. "Caracterització i mecanismes de l'MPOC" amb la participació el Josep Mª Antó Boqué de l'IMIM-Hospital del Mar.
  2. "Asma bronquial i tuberculosi pulmonar", amb la participació de José A. Pascual Esteban de l'IMIM-Hospital del Mar.
  3. "Infecció respiratòria i exacerbació de l'MPOC" i
  4. "Patologies associades a les malalties respiratòries i efectes del tabac", aquesta última moderada per Esther Barreiro de l'IMIM-Hospital del Mar.

El Simposium Fundació La Marató de TV3, que enguany arriba a la seva desena edició, ha estat declarat d'Interès Sanitari per l'Institut d'Estudis de la Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El finançament dels projectes que es presentaran el proper dia 30 ha suposat una inversió en recerca sobre malalties respiratòries de 3.344.269 euros. Del total de projectes finançats, 19 són unitaris i 8 coordinats, fet que ha implicat el treball en xarxa de diverses institucions de recerca. Hi han treballat 37 investigadors principals, procedents de 25 centres.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat