Agenda

1 de juny de 2005 - Actes

Inauguració Unitat de genoll

S'inaugura, a l'Hospital de l'Esperança, una Unitat de genoll per reduir les llistes d'espera de les pròtesis d'aquesta articulació

La Consellera de Salut, Sra. Marina Geli i el tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i President de l'IMAS, Sr. José Cuervo, inauguraran la Unitat integrada d'artroplàstia total de genoll, servei específic per pacients amb artrosi severa de genoll que ha permès incrementar l'activitat quirúrgica, condicionar una unitat d'hospitalització i augmentar el nombre de quiròfans i de llits destinats al programa de genoll. En aquest acte també s'inauguraran la nova Unitat de Medicina Nuclear i el mamògraf digital incorporats al Servei de Diagnòstic per la Imatge del centre, gestionat des de l'any 2001 per l'empresa CRC Mar.

L'IMAS (Institut Municipal d'Assistència Sanitària) inaugura la seva Unitat de Genoll ubicada a l'Hospital de l'Esperança el proper dimecres dia 1. L'acte d'inauguració tindrà lloc al propi Hospital de l'Esperança i el presidiran la Hble. Sra. Marina Geli, consellera de Salut i l'Il·lm. Sr. José Cuervo, tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i president de l'IMAS. Durant la inauguració es projectarà un vídeo informatiu sobre la Unitat integrada d'artroplàstia total de genoll de l'IMAS a la sala d'actes de l'Hospital i es realitzarà una visita per els nous equipaments del centre, la pròpia Unitat d'hospitalització de genoll, l'Hospital de dia de Rehabilitació, i els nous equipaments del Servei de Diagnòstic per la Imatge: una Unitat de Medicina Nuclear i un mamògraf digital.

Una Unitat integrada

L'Hospital de l'Esperança dedica una Unitat específica per a pacients amb artrosi severa de genoll que precisen d'una artroplàstia total d'aquesta articulació (pròtesi). Aquesta unitat, amb un alt grau d'especialització, funciona des del proppassat 4 d'abril i ho fa de manera autònoma, integra el tractament quirúrgic traumatològic, i rehabilitador de l'artrosi de genoll. La disposició en un mateix pla assistencial de l'equip de traumatologia, d'infermeria, d'anestesiologia, de rehabilitació, de geriatria i de treball social aconsegueix la integració d'un únic protocol consensuat i garanteix el compliment dels objectius: Incrementar les artroplàsties totals de genoll per tal de reduir el temps d'espera.

La inversió de la unitat de genoll en obres i equipaments ha estat de 1.300.000 euros i el pressupost de funcionament representa una despesa de 5.500.000 euros l'any.

També, i com a complement d'aquesta Unitat de Genoll, l'Hospital de l'Esperança també comptarà amb una nova Unitat de Medicina Nuclear on es podran dur a terme gammagrafies d'alta resolució, amb la qual cosa uns 4.000 usuaris dels districtes d'Horta-Guinardó i de Gràcia, evitaran haver de desplaçar-se a altres centres per realitzar-se aquest tipus de proves, especialment aquells procedents del CAP Larrard. Aquest equipament, que ha suposat una inversió de 800.000 euros i té una capacitat per fer entre 6.000 i 10.000 proves anuals, permetrà realitzar exploracions osteoarticulars però també de tipus pulmonar, neurològic o cardiovascular.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat