Agenda

31 de març de 2009 - Jornades i Cursos

Jornada per a la Prevenció del Càncer Colorectal a Catalunya

L'hospital del Mar i l'hospital Clínic de Barcelona participen en la campanya organitzada per l'Aliança per a la prevenció del càncer colorectal de còlon

El proper 31 de març a les 11:00 hores, amb motiu del "Dia de la Prevenció del Càncer de Còlon" i en el marc de les diferents activitats promogudes per l'Aliança per a la Prevenció del Càncer de Còlon a nivell estatal, se celebrarà una jornada científica a l'hospital Clínic, en la qual participaran la Dra. Montserrat Andreu, cap de secció de Gastroenterologia i membre de la Unitat funcional del càncer colorectal de l'IMAS, i el Dr. Xavier Castells, director mèdic i cap del Servei d'avaluació i epidemiologia clínica (SAEC) de l'IMAS.

L'Aliança per a la Prevenció del Càncer de Còlon neix arran de la incidència, cada vegada major, d'aquest tipus de càncer i a la necessitat de conscienciar la població, els professionals de la salut, tant d'atenció primària com especialitzada, i les Autoritats Sanitàries, de la necessitat d'implantar programes de detecció precoç del càncer de còlon en els plans de salut de les diferents Comunitats Autònomes.

El càncer de còlon és un dels tumors malignes de major incidència a Espanya. Cada any es diagnostiquen més de 25.000 nous casos. A més, és la segona causa de mort per càncer en el nostre país, després del càncer de pulmó, amb més de 13.000 morts anuals. La supervivència mitja dels pacients amb càncer de còlon a Espanya és d'aproximadament el 50%.

Aquestes dades són el resultat d'un diagnòstic en fase avançada de la malaltia degut al desconeixement del diagnòstic precoç. De fet, si el càncer colorectal es detectés precoçment es podria curar en el 90% dels casos. Per aquest motiu es fa necessària una campanya informativa que expliqui la rellevància d'aquest tumor i la possibilitat de la seva detecció de manera precoç.

Amb la intenció de divulgar i difondre la importància de la malaltia i la seva detecció precoç, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), l'Associació Espanyola de Gastroenterologia (AEG), la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SEMFyC), la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), la Societat Espanyola d'Oncologia Radioteràpica (SEOR), la Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE ) i Europacolon han organitzat l'Aliança per a la Prevenció del Càncer de Còlon i una important campanya divulgativa a nivell estatal.

Com activitat dirigida a la població, s'ha programat la instal·lació d'un còlon gegant a la Plaça Doctor Ferrer i Cajigal, a través del qual els ciutadans i ciutadanes hi podran passejar i informar-se de tots els aspectes relacionats amb la malaltia, la seva detecció i prevenció.

Link al Web Alianza para la Prevención del Cáncer de Colon

Descarregar nota de premsa

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat