Agenda

25 de novembre de 2008 - Actes

Acte d'entrega dels ajuts de la Marató de TV3 2007 amb quatre projectes i cinc investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar guardonats

Aquests projectes han estat els més valorats dels 159 que es van presentar a la convocatòria

Vint-i-sis projectes de recerca biomèdica d'excel.lència sobre malalties cardiovasculars seran finançats amb 7 milions d'euros recaptats en la Marató 2007. Aquests projectes han estat els més valorats dels 159 que es van presentar a la convocatòria d'ajuts de la Fundació la Marató de TV3 . Quatre d'aquests projectes són de l'IMIM-Hospital del Mar i cinc els investigadors que han estat guardonats.

Del total de 26 projectes guardonats, 13 són unitaris i 13 coordinats. L'acte serà presidit pel rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Lluís Ferrer, per la consellera de Salut, Marina Geli, i pel president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Albert Sáez, que estaran acompanyats per la directora de la Fundació, Carme Basté i pel coordinador de la Comissió Assessora Científica de la Fundació, Dr. Carles Miquel. El doctor Antoni Bayés de Luna, director honorari del Servei de Cardiologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, hi pronunciarà la conferència "La creativitat en la recerca biomèdica".

 

Els investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar que rebran finançament de la edició 2007 de la Marató de TV3 són:

  • Dr. Roberto Elosua, coordinador del grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular pel projecte "Identificació de variants genètiques associades amb hipertensió mitjançant un estudi de genotipat global del genoma".
  • Dr. Antoni García de Herreros, coordinador del grup de recerca en transició epiteli-mesènquima i progressió tumoral, que amb col.laboració amb el CSIC, portarà a terme el projecte "Senyalització intracel.lular en el desenvolupament i l'homesòstasi de la vàlvula cardíaca".
  • Dr. Jaume Marrugat, director del Programa de recerca en inflamació i processos cardiovasculars, que conjuntament amb Nino Künzli del IMIM-CREAL i amb l'Hospital Josep Trueta de Girona, desenvoluparan el projecte "Determinants mediambientals i d'estil de vida de les malalties cardiovasculars en un estudi de cohort a Espanya".
  • Dr. Mariano Sentí, investigador del grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular, que amb la UPF, portarà a terme el projecte "Canals iònics en la patogènesi i resposta farmacològica de la hipertensió essencial".

Els 159 projectes que es van presentar a la convocatòria d'ajuts han estat avaluats per 145 especialistes d'àmbit internacional, que n'han seleccionat els millors en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància, en un procés gestionat per l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques, del Departament de Salut. En el transcurs de l'acte es donaran a conèixer més detalls d'aquest procés.

 

L'acte tindrà lloc el proper dimarts 25 de novembre, a les 18 hores a l'Aula Magna de la Casa Convalescència de la UAB.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat