Agenda

25 de novembre de 2008 - Jornades i Cursos

Dia Mundial contra la Violència de Gènere

Cinc anys denunciant aquest problema des de la Comissió Tècnica d'Atenció als Maltractaments de l'IMAS

En el 2007, a l'Hospital del Mar i en el conjunt dels centres de l'IMAS s'han detectat 379 casos de maltractaments de gènere, una mitjana d'1'4 al dia. Aquests representen el 91'3% de tots els maltractaments registrats. El 76% dels casos de violència de gènere són manifestats per la pròpia víctima i, en el 95% dels casos, l'agressor és la parella o ex-parella.

Ara fa cinc anys, l'IMAS va posar en marxa un programa sistemàtic de detecció i d'informació a les dones, usuàries dels diferents serveis dels nostres centres que puguin estar patint una situació de maltractament. Els centres sanitaris, hospitals i molt especialment els serveis d'urgències són on es detecten aquests maltractaments amb més facilitat. Per aquest motiu, la Comissió es va ocupar d'elaborar protocols d'atenció i detecció i, en l'actualitat, els centres de l'IMAS proporcionen una atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere facilitant ajut sanitari, psicològic i social.

  

Les dades ens reafirmen que entre tots els maltractaments atesos i registrats per la comisió, els més freqüents són els maltractaments a la dona, representant un 91'3%. Els maltractaments a l'infant i a l'ancià representen un 7'8% i un 1% respectivament sobre el total de maltractaments. 

 

Després d'aquests anys de treball continuat, compromís professional i ètic, la Comissió reafirma la necessitat de prosseguir en la lluita contra els maltractaments, informant, detectant i atenent a les víctimes i formant els professionals en l'atenció als maltractaments.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat