Agenda

2 de juny de 2008 - Jornades i Cursos

Conferència "Cerebro y poder" a càrrec del Dr. Adolf Tobeña

Organitzada per la Càtedra del Cervell Social

El proper 2 de juny, en el marc de la "Primavera Social Brain", la Càtedra del Cervell Social organitza una conferència en la qual el Dr. Adolf Tobeña analitzarà la relació entre el cervell i el poder. La biologia humana imposa que per liderar o governar prevalguin condicions com l'astúcia, la persuasió, l'audàcia, la manipulació, la falsetat, la crueltat... para aprofitar la necessitat de ser conduïts i de somiar amb les il·lusions de futur que senten els individus.

La biologia humana imposa que per liderar o governar prevalguin condicions com l'astúcia, la persuasió, l'audàcia, la manipulació, la falsetat, la crueltat... per aprofitar la necessitat de ser conduïts i de somiar amb les il·lusions de futur que senten els individus. Sempre ha estat així. Aquests trets depenen de propietats dels nostres circuits neurals i de modulacions als ressorts hormonals que porta cadascú, uns atributs que tenen una influència decisiva en els litigis entre humans.

 

Adolf Tobeña, psiquiatra. Universitat Autònoma de Barcelona. Neurocientífic i catedràtic de psiquiatria per la Universitat Autònoma de Barcelona, Tobeña és autor de més de cent cinquanta treballs d'investigació i ha estat professor visitant a les universitats de Londres, Venècia, Groningen i Tel Aviv. En els últims anys, ha publicat els llibres Sintonías neuronales (2000), Anatomía de la agresividad humana (2001), Sorbets de ciència (2003), Mártires mortíferos (2005), i El cerebro erótico (2006). El seu últim llibre Cerebro i Poder (2008) s'endinsa en la biologia del lideratge, el carisma, i el comandament.

 

2 de juny a les 11:30 a l'aula 20.053 de la Universitat Pompeu Fabra
(C/ Ramon Trias Fargas, nº 25-27)

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat