Agenda

3 de juny de 2008 - Jornades i Cursos

Conferència del Premi Nobel Sir Harry Kroto al PRBB

Parlarà sobre "Ciència, societat i sostenibilitat"

El premi Nobel de química Sir Harry Kroto, de la Florida State University als EEUU, donarà una conferència sobre "Ciència, societat i sostenibilitat" a l'auditori del PRBB el proper 3 de juny a les 12 del migdia. La visita de Kroto ha estat organitzada en col·laboració amb el Seminari d'Història de la Ciència de la Universitat Pompeu Fabra.

Kroto, de 68 anys, és un expert mundial en divulgació científica i un actiu promotor de la responsabilitat social dels científics en aquest àmbit. Ha estat el fundador de "Vega Science Trust", una entitat sense ànim de lucre que es dedica a la promoció d'una educació global en ciència a través d'internet i TV, així com de "The Global Educational Outreach initiative", que proporciona material educatiu sobre ciència i tecnologia.

 

El científic, que és membre de la Royal Society, va guanyar el Premi Nobel el 1996 pel seu descobriment de les fullerenes (C60), unes molècules formades per 60 àtoms de carboni en forma de bola o tub buits. Aquests molècules són actualment un tema de gran interès en diversos camps, inclosa la biomedicina, però la seva aplicació més important és en nanotecnologia.

 

Sir Harry Kroto impartirà també un taller dirigit als científics del PRBB sobre noves formes de comunicar la ciència creativament. La conferència i el taller del proper dimarts s'engloben dins del programa de formació del PRBB "Intervals".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat