Agenda

26 de maig de 2008 - Jornades i Cursos

IX Edició del Dia de l'Euromelanoma

Campanya de sensibilització ciutadana per a la detecció precoç del melanoma

El 26 de maig tindrà lloc la IX edició del Dia de l'Euromelanoma, campanya de sensibilització ciutadana per a la detecció precoç del melanoma, el càncer de pell més perillós que existeix. Durant la jornada del 26 de maig, els dermatòlegs de l'Hospital del Mar i d'altres hospitals i centres d'arreu d'Espanya pertanyents a l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) realitzaran de forma totalment altruista, screenings (exàmens) de persones pertanyents als grups de risc a desenvolupar melanoma.

Aquest any compta amb una gran novetat: aquesta jornada de diagnòstic precoç de melanoma es durà a terme a través d'internet. La concertació de visites dels pacients amb un dermatòleg es farà a través de la pàgina web www.prevenciondelmelanoma.es, que neix amb un triple objectiu de proporcionar una informació permanent a la població sobre els riscos de l'exposició solar, de comunicar l'important paper que juga el dermatòleg i servir de suport a la campanya anual de l'Euromelanoma.

 

En el conjunt de les vuit edicions anteriors de la jornada, els dermatòlegs espanyols participants van detectar clínicament 317 melanomes en la revisió de la pell de 25.716 pacients. Aquest diagnòstic precoç d'aquests melanomes va permetre salvar moltes vides.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat