Agenda

7 de maig de 2008 - Actes

Inauguració del nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia

A la segona planta de l'edifici monobloc

El proper 7 de maig a les 13:00 hores inaugurarem les noves instal·lacions de l'Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia a la segona planta de l'edifici monobloc. Amb motiu d'aquesta celebració hem organitzat l'exposició escultòrica Compartir Sentiments de Roser Lanaspa de Häfliger dedicada a totes aquelles persones que, en algun moment, han conviscut amb el càncer i que dia a dia afronten la superació de la malaltia. Les escultures s'exposaran durant els mesos de maig, juny i juliol a diferents espais de l'Hospital del Mar i de l'Esperança.

Aquest Hospital de Dia, compartit entre els malalts Oncològics i Hematològics, permet fer el seguiment dels pacients que necessiten vigilància periòdica per a la presa de decisions dels especialistes en aquestes dues disciplines, fer els tractaments que no requereixen ingrés hospitalari, atenció sense hora prèvia a causa de complicacions de la malaltia o tractament, consulta de dubtes, tractament dels efectes adversos o analítiques de control amb resultat immediat i sense hora de visita prèvia. Les noves instal·lacions s'han dissenyat per garantir la màxima comoditat dels pacients.

 

La nova ubicació de l'Hospital de Dia amplia i millora els espais assistencials dels Serveis d'Oncologia i Hematologia. Per a fer front a la demanda assistencial, s'augmenten de 2 a 3 les consultes d'Oncologia i d'1 a 2 les d'Hematologia. També s'incrementen els espais destinats a tractaments de quimioteràpia que permetran una atenció simultània de 20 pacients, enlloc dels 14 que podem fer en l'actualitat.

 

Per altra banda, es posa en marxa una Consulta d'Atenció Continuada per als malalts oncològics que donarà una atenció mèdica i d'infermeria urgent, de 9:00 a 15:00 hores, a pacients que presentin complicacions agudes per tractaments i/o altres símptomes aguts. En el mateix dispositiu, també s'inicia una Consulta d'Infermeria directa dirigida als pacients que segueixin un tractament quimioteràpic. Aquesta consulta té per objectius facilitar la comprensió del malalt sobre el circuit d'administració de quimioteràpia i conèixer millor els seus efectes secundaris i el seu control. L'àrea s'ha dotat de personal mèdic i d'infermeria per a poder desenvolupar aquests objectius.

 

El Servei de Radioteràpia dels Hospitals del Mar i l'Esperança amplia la seva oferta de serveis amb la instal·lació i posada en marxa, aquesta mateixa setmana i coincidint amb aquesta inauguració, d'un aparell de braquiteràpia d'alta taxa, que permetrà tractar de forma ambulatòria pacients amb tumors de pell, de mama, d'endometri i de coll de l'úter.

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat