Agenda

4 de febrer de 2005 - Jornades i Cursos

IX Jornada sobre el Càncer de Mama

Des de l'inici del Programa de detecció precoç del càncer de mama l'any 1996 són ja nou, amb aquesta, les Jornades que l'IMAS ha organitzat. La Jornada d'enguany vol seguir aportant elements de treball i de debat a tots els professionals que hi assisteixin, en el marc complex de la recerca, la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el suport que l'assistència global del càncer de mama requereix.

Tots sabem que la recerca bàsica és un eina cabdal i que els seus resultats serviran en el futur per incorporar canvis en el diagnòstic i el tractament del càncer de mama i aconseguir-ne una millor resposta.

 

El coneixement del que s'està investigant avui al nostre país és d'una gran utilitat per a tots els assistents. Igual que en les últimes jornades, aquest any hi incorporem tres tallers en què treballarem aspectes tan rellevants com ara: 

 

  • La lectura radiològica. Com influeix en el resultat de la mamografia l'experiència prèvia dels radiòlegs? I les noves tecnologies? 
  • L'avaluació del programes de cribratge. Com afecten als indicadors poblacionals els criteris organitzatius? I el model assistencial? 
  • La cirurgia major ambulatòria (CMA). Com afecta al benestar de la dona el tipus de tractament quirúrgic que s'aplica? Quins criteris s'utilitzen?
  • Amb la taula dels professionals d'infermeria i els tècnics s'està consolidant un espai per aprofundir en la posada en comú de l'ús d'eines ja existents (trajectòries clíniques i counselling) i la seva aplicació en el procés de la dona amb càncer de mama.

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat