Agenda

13 de desembre de 2007 - Actes

Conferència: "El Canvi Climàtic, com afectarà l'atenció sanitària"

El meteoròleg Tomàs Molina parlarà a l'Hospital del Mar de les conseqüències del malbaratament dels recursos energètics i com es pot fer un ús més responsable de l'energia

El proper dijous 13 de desembre, la sala d'actes Josep Marull de l'Hospital del Mar acollirà la conferència "El Canvi Climàtic, com afectarà l'atenció sanitària" a càrrec de Tomàs Molina, meteoròleg de TV3. Aquesta conferència, que tindrà lloc a les 16.30 hores, s'emmarca en la campanya "Hospitals sostenibles" iniciada per tots els centres de l'IMAS (Hospital del Mar, Centre Fòrum, Hospital de l'Esperança, Centre Perecamps i IMIM).

Tomàs Molina tractarà la problemàtica de l'ús indiscriminat dels recursos naturals i com es pot contribuir a fer un ús més responsable de l'energia, també en l'entorn sanitari. Dins de l'àmbit de la responsabilitat social corporativa i del compromís amb la societat, els hospitals que integren l'IMAS tenen com a objectiu fomentar unes pautes de consum de l'energia més respectuoses amb el medi ambient. Per això, des de l'IMAS s'ha volgut impulsar una campanya d'estalvi energètic amb diferents propostes i accions concretes a realitzar per part dels professionals i els usuaris dels centres de salut. Sensibilitzar el conjunt de la institució de la importància de la sostenibilitat i del respecte al medi ambient és un dels objectius impulsat des del Pla de Qualitat de l'IMAS.

 

Actualment, ja s'estan implementant algunes modificacions i desenvolupant projectes de canvi en els centres de l'IMAS per tal de contribuir a l'objectiu global de l'estalvi energètic. Així, per exemple, s'han instal·lat airejadors (economitzadors) en aixetes i dutxes –suposa un estalvi aproximat d'un 40% d'aigua-; s'ha definit la creació de punts verds destinats al reciclatge; s'ha dut a terme la instal·lació de detectors de presència de persones per controlar l'enllumenat; i s'han creat normatives específiques a seguir per part dels diferents departaments dels centres hospitalaris –així com un Manual de bones pràctiques -.

 

El mateix dia 13 de desembre també s'inaugurarà l'Exposició Itinerant "Amb el medi ambient i l'ús responsable de l'energia", una iniciativa que a través d'uns senzills consells pràctics, adreçats als professionals i als usuaris dels centres de l'IMAS, pretén ajudar-nos a ser més respectuosos amb el medi ambient perquè els recursos energètics són un bé limitat.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat