Agenda

9 de maig de 2007 - Actes

Acte d'inauguració de la Càtedra UAB "El cervell social"

L'acte estarà presidit pels Regidors Montserrat Ballarin i Ramon Nicolau

El proper 9 de maig, a les 12 h, tindrà lloc al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona, la inauguració oficial de la Càtedra de neurociències i societat de la UAB "El cervell social". Durant l'acte es presentaran els objectius de la càtedra i les diverses activitats ja realitzades, així com les previstes, entre les quals destaca la publicació del llibre "Social Brain Matters". L'acte estarà presidit pel regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon Nicolau, i el vicerector de Projectes Estratègics - Parc de Recerca de la UAB, Jordi Marquet.

La càtedra "El cervell social" ha estat creada recentment per l'Ajuntament de Barcelona i la UAB, amb la finalitat d'aprofundir en una disciplina científica emergent, com és la neurociència social, que estudia els processos que es produeixen en el cervell en relació al nostre comportament en societat.

 

L'acte d'inauguració oficial de la càtedra comptarà amb la intervenció de representants d'ambdues institucions i servirà per donar a conèixer els seus objectius i les activitats organitzades fins ara, així com els projectes de futur. Durant l'acte es presentarà el llibre "Social Brain Matters", la primera publicació promoguda per la càtedra "El cervell social". Es tracta d'un compendi d'articles elaborats pels principals investigadors nacionals i internacionals de la neurociència social, que analitzen el comportament social de l'ésser humà a partir de les ciències cognitives, establint un debat en temes tan diversos com ara la moral, la violència o l'aprenentatge dels valors socials.

 

Programa de l'acte*

 

- Benvinguda: Ramon Nicolau i Nos, regidor de Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació

- Presentació de la Càtedra: Oscar Vilarroya, director de la Càtedra "el cervell social"

- Presentació del llibre:"Social Grain Matters: Adolf Tobeña, director del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB.

- El paper de l'IMAS en la càtedra. Vincles Ajuntament-UAB-IMAS: Antoni Bulbena, director de l'Institut d'Atenció Psiquiàtrica i catedràtic de Psiquiatria de la UAB.

- El paper de la UAB en la càtedra "El cervell social": Jordi Marquet, vicerector de Projectes Estratègics-Parc de Recerca de la UAB

- Cloenda: Ramon Nicolau i Nos, regidor de Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació

 

Per confirmar l'assistència: Eva Loste Tel.: 93 254 13 13 C/e: cervell.social@ uab.es

 

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat