Agenda

Abril de 2005 - Jornades i Cursos

L'art de la negociació en el mon de la salut

Impartit per l'Escola d'Infermeria del Mar

Aquest curs es proposa oferir una formació de màxima qualitat en l'art de la negociació d'acords i la utilització d'eines mediadores. Pretén afavorir la creació de sinèrgies entre els participants amb el fi de facilitar el desenvolupament de relacions professionals constructives.

OBJECTIUS

• Assolir un nou concepte del tracte amb l'usuari des de la perspectiva de la interdependència en les eleccions de salut.

• Donar a conèixer els elements de la negociació des de diferents perspectives.

• Aprendre a tractar les situacions conflictives que ens limiten a l'hora d'arribar a acords amb els usuaris del sistema de salut.

• Promoure un canvi d'actitud personal en situacions de tensió i conflicte.

• Aprendre les eines per arribar a acords útils i eficients a l'hora de treballar en equip.

 

CONTINGUTS

La teoria i la pràctica de la negociació. Diferents tipus de negociació. El procés de la negociació. Planificació, avaluació, replantejament d'estratègies, estudi d'alternatives. Elements presents en la consecució d'acords. Objectius. Estancaments en el procés. Els jocs de poder. La qualitat en les relacions. Anàlisi estratègic. Estratègies negociadores: Errors freqüents i factors d'èxit en la consecució d'acords. El comportament del negociador excel·lent. La comunicació efectiva. La cooperació com a aliada. Identificant les tàctiques de les parts en negociació. Elements que intervenen en qualsevol procés de negociació. La comunicació y la percepció. L'aprenentatge en la resolució dels conflictes. Les característiques personals. Factors situacionals.

 

METODOLOGIA

Interactiva. Es treballa sobre casos reals, amb role playings, vídeos i amb la informació de la experiència diària dels assistents.

 

CALENDARI I HORARI

Abril del 2005: 4, 18 i 25 abril. Horari: de 9.30 a 13.30 i de 14.30 a 18.30 h.

 

DIRECCIÓ

Sra. Olga Ortega i Solsona: Diplomada en Infermeria i Llicenciada en Pedagogia. Directora de l'EUI del Mar. Sra. Marta López i Rodrigo: Diplomada en Infermeria i Llicenciada en Psicologia. Cap d'Estudis de l'EUI del Mar.

 

PROFESSORS

Glòria Novel i Martí: Politologa, Infermera psiquiàtrica i mediadora. Professora titular de l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona. Natalia Bernardoni Capdevile: Advocada. Mediadora empresarial i comunitària. Buenos Aires. Argentina.

 

DESTINATARIS

Professionals del món de la salut que estan en contacte directe amb els usuaris i que es troben sovint en situacions difícils, en les que les eines de negociació són especialment necessàries per tal d'arribar a acords consensuats i assumibles.

www.imasbcn.org/euimar

einfermeria@imas.imim.es

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat