Agenda

7 de febrer de 2020 - Jornades i Cursos

Personalització en el tractament del dolor agut i crònic

XXVII Simpòsium d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

El simpòsium d'aquest any té per objectiu fer una actualització sobre els aspectes més nous pel que fa la gestió i el tractament del dolor, especialment per aquells professionals no especialistes en dolor, i posant èmfasi en la personalització en els tractaments. La conferència inaugural mostrarà el biaix de gènere en l'atenció sanitària per dolor crònic. Són molts els estudis que exemplifiquen aquests biaixos, i no només des del punt de vista del tractament, sinó també en la recerca, l'avaluació del dolor i el seu diagnòstic.

La primera taula s'iniciarà amb la presentació d'una proposta, consensuada des de diverses societats científiques, sobre indicadors en dolor agut a nivell de tots els hospitals estatals. A continuació, es realitzarà una actualització en la gestió del dolor postoperatori en pacients de cirurgia major ambulatòria. L'última xerrada mostrarà els avenços en les necessitats curriculars de les infermeres de les unitats de dolor, necessari per als professionals que desenvolupen la seva activitat en aquestes àrees.

La segona taula abordarà diferents àmbits en el tractament personalitzat dels pacients amb dolor: les noves teràpies amb anticossos per a prevenció de la migranya, l'aplicació de fenotips per seleccionar els tractaments més adequats en els pacients amb dolor neuropàtic, i la utilitat pràctica, disset anys després de finalitzat el Projecte Genoma Humà, de la genètica en dolor.

La tercera taula se centrarà en les teràpies més recents en el tractament de dolor crònic: hi ha nombrosos estudis en l'actualitat sobre les teràpies regeneratives en el dolor lumbar amb cèl·lules mare mesenquimals, les noves aplicacions de la radiofreqüència o l'estimulació del gangli de l'arrel dorsal per al tractament de dolor crònic neuropàtic post-quirúrgic.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat