Notícies

2 de maig de 2024 - Informació general

Premi Dr. Luis Aliaga de la Societat Catalana de Dolor per un treball de l’Hospital del Mar

Premi Dr. Luis Aliaga de la Societat Catalana de Dolor per un treball de l’Hospital del Mar

Ha estat per un estudi sobre la utilització de la tècnica spine-jack, en el marc de la XIII reunió sobre l'abordatge del dolor per a residents i adjunts joves, organitzada per l'entitat.

El treball 'Spine-Jack restauración anatómica controlada', presentat pels doctors Natalia Cantón, Luis Moltó, Olga Comps, Irene Zaragoza i Salvatore Marsico, dels serveis d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor i del de Radiologia, ha rebut el premi Dr. Luis Aliaga de la Societat Catalana de Dolor. Ha estat el passat 26 d'abril, durant la XIII reunió d'abordatge del dolor per a residents i adjunts joves que organitza aquesta entitat.

Premi_Societat_Catalana_Dolor

L'estudi, en el qual destaca la col·laboració entre el Servei de Radiologia i la Unitat del Dolor per millorar el tractament dels pacients i la seva qualitat de vida, analitza la utilització de la tècnica del spine-jack per a tractar fractures vertebrals. L'Hospital del Mar és un centre pioner a la seva implantació. El dispositiu, que consisteix en uns implants de titani, s'implanta amb control de fluoroscòpia o de TC a l'àrea afectada per la posterior cimentació. Així es facilita la restauració de l'alçada de la vèrtebra, amb millora del dolor i de la biomecànica de la columna.

La jornada també va comptar amb la participació de la Dra. Cristina Farriols, responsable de la Unitat de Cures Pal·liatives, que va moderar la primera taula de la jornada.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat