Agenda

4 de juny de 2024 - Actes

Sessions Generals i per a residents extraodinària

Presentació del llibre "De vulnerables a poderosos. L'apassionant lluita de la humanitat per la salut i la vida".

Us convidem a la pròxima sessió general i per a residents extraordinària que tindrà lloc el dimarts 4 de juny a les 15.30 hores a la Sala Josep Marull (Dr. Aiguader, 80).

Diàleg amb el Dr. Josep Maria Argimon, director d'infraestructures científiques del BarcelonaBeta Brain Research Center (BBRC), amb l'autor del llibre, el Dr. Jordi Varela, metge expert en gestió clínica.

Quan parlem de salut, hi ha moltes situacions i realitats actuals que donem per sabudes i aconseguides. Però això no va ser així en el passat i, de fet, encara no ho és en bona part del món. Durant mil·lennis una humanitat molt vulnerable ha hagut d'enfrontar-se a enemics com la pobresa, la fam, la brutícia, les infeccions, la intolerància, la violència, els tractaments mèdics erronis…

Des d'una mirada universal i humanista, el metge Jordi Varela narra la llarga lluita dels humans per assolir una bona salut i per evitar tot allò que ha amenaçat la nostra vida. Dia a dia, any a any, l'esperança de vida global ha anat pujant en menys d'un segle dels 40 als 72 anys actuals. És cert que els factors socials -com les guerres o les desigualtats- hi influeixen, però cal reconèixer que als darrers segles els científics, els metges i els serveis sanitaris han derrotat enemics letals que semblaven invencibles. Com els hem anat superant un a un -gràcies a la sort, a la ciència, a la col·laboració, a la persistència, a les millores tècniques-, és part de la fascinant història de la humanitat i ens impulsa a combatre les desigualtats socials i les amenaces ambientals que nosaltres mateixos hem creat. Fins fa uns 150 anys desconeixíem totalment l'existència dels microbis. Fins a mitjan segle XIX no es van començar a canalitzar separades les aigües residuals i l'aigua potable. Els cirurgians no sempre s'han rentat les mans abans d'operar.

També podreu seguir la sessió en línia: https://www.youtube.com/live/HOsxzEgweUs?feature=shared  

Sessió_General

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat